Sponsor
Primaria Cisnadie
Primaria Cisnadie
Primar
Dl Gheorghe Huja
Primar Gheorghe Huja
Primaria Cisnadie
Primaria Cisnadie

Presedintele clubului
Dl Chidu Ilie
Chidu Ilie

Trofee

Scoala de cantec
Desfasurarea concursului - Arbitrarea :

Inscrierea la concurs - participantul care participa pentru prima oara la concurs trebuie sa aiba inele din anul respectiv cu initiala sa, nu conteaza ca nu sunt inelele omologate ale clubului. Dupa prima participare la concurs urmeaza inscrierea in club unde i se va da codul de crescator si carnetul de membru.

Cusca transport colectie Crescatorii inscrisi, mai vechi de un an, primesc invitatie oficiala de participare la concursul national cu 30 de zile inaintea desfasurarii concursului national. Transportul colectiilor se face in cutii speciale de transportat colivii de concurs pentru canari roller cu dimensiunile C.O.M. 210Lx150lx200h(mm)

Predare colectiiPredarea colectiilor se face intotdeauna cu o zi inaintea inceperii concursului, joia intre orele 14.30 - 20.00, concursul incepand intot- deauna vinerea la orele 8.00. Programul de arbitrare este de vinerea intre orele 8.00-18.00 si sambata intre aceleasi ore si se poate prelungi arbitrarea si duminica in functie de numarul colectiilor inscrise pentru arbitrare.
La predarea colectiei fiecare crescator care preda colectia primeste un numar de ordine care este trecut cu creta pe dulapul de concurs si la terminarea predarii tuturor colectiilor toate numerele de ordine vor fi introduse intr-o urna.

Arbitrare Cu o jumatate de ora inainte de inceperea arbitrajului, arbitrul extrage primul bilet care va fi si prima colectie arbitrata. Se face extragerea cu 30” inainte de arbitrare ca organizatorii sa aiba timp sa pregateasca colectia pentru arbitrare.

Inainte de inceperea arbitrarii unei colectii, arbitrul extrage biletul corespunzator urmatoarei colectii de arbitrat, samd. Arbitrarea unei colectii dureaza 30 de minute. In timpul arbitrarii nu intra nimeni in camera de arbitraj. Organizatorii intra sa ia colectia arbitrata si sa puna o noua colectie la arbitraj numai la chemarea arbitrului.

Fisa de arbitraj

Calcularea punctajului canarului de cantec roller se face respectand urmatoarele reguli :
1. Punctele acordate pentru impresia generala :
72-90 la turele de bază – 9 p impresia generală
69-71 la turele de bază – 8 p impresia generală
66-68 la turele de bază – 7 p impresia generală
63-65 la turele de bază – 6 p impresia generală
60-62 la turele de bază – 5 p impresia generală
57-59 la turele de bază – 4 p impresia generală
54-56 la turele de bază – 3 p impresia generală
51-53 la turele de bază – 2 p impresia generală
48-50 la turele de bază – 1 p impresia generală
47-00 la turele de bază – 0 p impresia generală.
2. Turele fără claritate şi valoare sunt notate cu 0.
3. Notarea cu 0 poate fi considerată greşeală minoră.
4. Şuierăturile din ture afectează impresia generală după cum urmează :
1p scăzut pentru greşeală = 2p scăzute la impresia generală
2p scăzute pentru greşeală = 4p scăzute la impresia generală
3p scăzute pentru greşeală = 6p scăzute la impresia generală.
5. Dacă lipseşte legătura dintre turele de bază se scad 2p la impresia generală.
6. Arbitrul poate nota diferite greşeli pe baza arbitrajului ca de exemplu :
Canarul are pe lāngă Pfeifen normal şi un Gluckenpfeifen, etc.
7. Dacă lipseşte una dintre cele 4 ture de bază se punctează īn consecinţă la impresia generală după tabelul de la punctul 1.
8. Punctajul maxim obţinut de un canar este de 90 de puncte. Dacă rezultă mai mult de 90 de puncte se scade de la impresia generală sau chiar de la klingelrollen că să se ajungă la un punctaj de 90p.
9. Pe foaia de arbitraj se trec punctele obţinute. Dacă cele 4 păsări nu au cāntat se trage o linie pe diagonală, iar dacă un canar nu a cāntat o tura, respectiva tura este marcată cu o linie verticală.
10. Cāntecul canarului poate fi notat:
- satisfăcător, bine şi foarte bine
- nesatisfacator, greşit şi foarte greşit.

La terminarea tuturor colectiilor de arbitrat, se strang toate foile de arbitraj avand completate de arbitru ora si data ascultarii si punctajul pasarilor si se completeaza de catre organizatori numele, prenumele, codul de crescator si adresa acestora, urmand a se face de catre organizatori clasamentul in functie de punctajul obtinut. Daca sunt 2-3 colectii cu acelasi punctaj, departajarea se face in functie de punctajul turelor de baza: colectia cu punctajul cel mai mare la prima tura de baza hohlrollen este desemnata ca fiind mai buna, samd.

Premiere Dupa terminarea clasamentului general al colectiilor se desemneaza canarul campion care trebuie sa aiba maximul de puncte (90p). Daca sunt, mai multi canari de 90 de puncte departajarea se face in functie de punctajul obtinut la turele de baza la fel ca la colectii. Dupa desemnarea canarului campion se trece la desemnarea castigatorilor celor 4 ture de baza, in felul urmator: colectia cu punctajul cel mai mare obtinut la o tura devine si castigatoarea turei respective.

Schimburile de canari intre crescatori se fac de comun acord intre ei si la instrainarea fiecarei pasari din crescatorie odata cu pasarea se preda si fisa de cuib (pedigree) completata si semnata de catre crescator.
Pedigree

Clubul National al Crescatorilor de Canari de Cantec Roller din Romania - © 2011-2017 - toate drepturile rezervate