Sponsor
Primaria Cisnadie
Primaria Cisnadie
Primar
Dl Gheorghe Huja
Primar Gheorghe Huja
Primaria Cisnadie
Primaria Cisnadie

Presedintele clubului
Dl Chidu Ilie
Chidu Ilie

Trofee

Scoala de cantec

Locatia concursului : Cisnadie

Cisnadioara este un sat care apartine de Cisnadie, situat la 2 km vest de acesta. Accesul este posibil din Sibiu pe drumul judetean spre Rasinari apoi 5 km pe un drum modernizat.elimheim
Asezat intr-un peisaj natural de o frumusete extraordinara, Cisnadioara prezinta turistilor cateva obiective demne de vizitat :Cetatea cu bazilica in stil romanic de pe dealul Sf. Mihail :

cisnadioara Este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania, printre cele mai vechi din aceste parti ale tarii. Biserica este atestata documentar la 1223, când Magister Goulinus o doneaza Manastirii cisterciene de la Cârta. Se compune din nava centrala, doua nave laterale, cor, absida centrala si doua abside laterale. În interiorul monumentului au fost amplasate monumentele funerare ale ofiterilor si soldatilor germani si austro - ungari cazuti în luptele din jurul Sibiului în toamna anului 1916. Placile funerare au fost stramutate din cimitirul de la Gusterita în anul 1940. Este construita din piatra, pastrata în conditii excelente, fiind situata pe vârful unui deal împadurit, odinioara loc de aparare împotriva invaziilor straine. Initial, asa cum se poate vedea din structura partilor dinspre apus ale navelor laterale, bazilica fusese proiectata sa aiba doua turnuri, care n-au mai fost continuate deasupra acoperisului. Construita sub forma aceasta înca din prima jumatate a secolului XIII, biserica a capatat în a doua jumatate a aceluiasi secol un frumos portal romanic, încadrat de câteva arcade care trebuiau sa îmbrace întreaga fatada de apus si probabil si celelalte fatade, dar care, ca si cele doua turnuri au ramas neexecutate. Situata pe vârful stâncos al muntelui, pe un platou foarte îngust în directia rasarit -- apus -- fapt care a impus si forma dreptunghiulara, mai dezvoltata în latime decât, cum ar fi fost normal, îm lungime a bisericii, ale carei nave sunt foarte scurte - cetatea, care completeaza imaginea caracteristica a acestui pretios monument, cuprinde o singura incinta înconjurata cu ziduri de piatra, masurând în latime între 4 si 6 m spre exterior si 2 pâna la 3 m de partea incintei.

Biserica romano - catolica :
Din punct de vedere doctrinar se deosebeste de biserica ortodoxa prin urmatoarele dogme principale: infaibilitatea papei, existenta purgatoriului, euharistie realizata cu azima nedospita.

Biserica evanghelica :
Biserica evanghelica C.A. din Cisnadioara construita în stil baroc în 1764, înglobeaza pe latura de vest turnul bisericii anterioare apartinând stilului gotic. Expozitia Muzeală de Etnografie Cisnadioara a fost organizata în 1971 si etaleaza piese de textile, ceramica si lemn, specifice creatiei populare sasesti din sudul Transilvaniei.

cisnadioara
Clubul National al Crescatorilor de Canari de Cantec Roller din Romania - © 2011-2017 - toate drepturile rezervate